Medische fitness

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is oefenzaal-2-1024x769.jpg

Wat houdt fitness in:
In de oefenzaal van de praktijk wordt er in kleine groepen (6-10 personen) getraind onder begeleiding van een van de fysiotherapeuten. De duur van een fitness les is ca. 1 uur.

Er wordt gestart met een warming-up. Daarna wordt er getraind op één van de fitnessapparaten (veelal cardio-apparatuur). Het gebruik van de apparaten wordt afgewisseld met grondoefeningen (spierkrachtoefeningen, lenigheidsoefeningen, stabiliteitsoefeningen , etc.).

De les wordt afgesloten met een cooling-down bestaande uit o.a. stretchoefeningen.
Tijdens de lessen wordt er rekening gehouden met de gezondheidstoestand (evt. aanwezige klachten) van de cliënt. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is oefenzaal-1-769x1024.jpg

Waarom fitness:
Regelmatig bewegen (o.a. door fitness) heeft een gunstig effect op de algemene gezondheidstoestand van mensen.
Lichaamsbeweging verlaagt bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten, osteoporose, Diabetes Mellitis (type 2), angst en depressie. Lichamelijke activiteit heeft een directe en indirecte invloed op de kans op hart- en vaatziekten, en kan een gunstig effect hebben op bloeddruk, lichaamsgewicht en het profiel van vetten in het bloed.

Een doel om te fitnessen is bijvoorbeeld om uw conditie te verbeteren, uw lenigheid (mobiliteit van de gewrichten, lengte van de spieren) te vergroten/ onderhouden of om uw spierkracht te verbeteren. De voordelen daarvan zijn bijvoorbeeld, dat u zich fitter voelt, u sterker wordt, u minder gewrichtsklachten heeft en u meer energie heeft.